Cheesecake cu ciocolata si stafide

Cheesecake cu ciocolata si stafide este o reteta de prajitura cu branza absolut delicioasa. Nu este deloc greu de preparat si poate fi servita la orice ocazie festiva.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu ciocolata si stafide

Ingrediente

  • Blatul:
  • 75 gr. faina
  • 75 gr. gris
  • 50 gr. zahar pudra
  • 113 gr. unt
  • 3 linguri cacao
  •  
  • Crema :
  • 227 gr. crema de branza Delaco (sau ricotta)
  • 120 ml iaurt
  • 2 oua
  • 75 gr. zahar pudra
  • 150 gr. stafide
  • 6 linguri picaturi de ciocolata {chocolate chips (bucatele de ciocolata
  • care se folosesc la cookies)}
  •  
  • Glazura:
  • 150 gr. ciocolata
  • 80 gr. unt
  • 60 ml. sirop de zahar

Mod de preparare

BLATUL
Intr-un bol, se taie untul in bucati mici, amestecandu-l bine cu restul ingredientelor - se va forma un aluat sfaramicios.
Se intinde aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 cm, din loc in loc, intepandu-se cu furculita; se pune in cuptor (incalzit la 150C/300F), timp de 15 minute.

CREMA
Intr-un castron, se bat, usor, ouale. Se adauga, apoi, branza, zaharul si iaurtul; se amesteca si, cand s-au mixat, perfect, se adauga stafidele si ciocolata.
Dupa epuizarea celor 15 minute, se scoate blatul din cuptor, dar, nu se opreste functionarea cuptorului - se toarna crema de branza Delaco si se da la cuptor aproximativ 50 minute (este gata cand branza nu mai "danseaza" in tava si devine usor aurie).
Se lasa la racit (1-2 ore).

GLAZURA
Se taie untul in bucatele, se adauga peste ciocolata, impreuna cu siropul, si se topesc in cuptorul cu microunde - se poate topi si in bain-marie.
Se toarna glazura deaupra prajiturii si se lasa la racit, aproximativ 45 minute
Cheesecake-ul cu ciocolata si stafide se serveste felii dupa ce s-a racit.


Foarte indragita in tarile anglo-saxone si in America, cheesecake se poate prepara in functie de gustul fiecaruia! As spune, ca este unul dintre cele mai versatile deserturi, care poate aduce soare, intr-o zi urata si inghetata de iarna...: branza proaspata si cremoasa pe un pat crocant de biscuiti, ce poate fi mai bun?!
Despre cheesecake, se spune, ca a fost inventata in New York, dar, de fapt ea este mult mai apropiata de noi, europenii.
Se pare, ca cheesecake isi are originile in Grecia antica, cand, in timpul intrecerilor olimpice, atletii erau hraniti cu un amestec energizant, creat dintr-un amestec de faina, branza si miere, copt intr-o forma speciala rotunda. In urma cuceririi Greciei, de catre romani, reteta de cheesecake a fost doar „cireasa de pe tort”, obtinuta, odata cu victoria. Romanii au modificat-o si i-au adaugat, in plus, oua. De asemenea, tot romanii au fost cei, care au optat pentru o varianta de prajitura coapta sub o caramida incinsa, nu, doar incalzita, si au preferat sa o serveasca in exclusivitate la ocazii speciale
Totusi, abia, pe la sfarsitul secolului al 18-lea, cheesecake a inceput sa semene cu ceea ce cunoastem si iubim noi, astazi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat
Bucataras.RO

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola