Prajituri

Reteta Cheesecake cu nuci si glazura caramel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cheesecake cremos"
 
Cheesecake cu nuci si glazura caramel este o prajitura cu branza si baza de biscuiti absolut delicioasa. Glazura de caramel se potriveste perfect pentru un desert care te va face sa-ti mai doresti o felie :).

ingrediente

Ingrediente blat de biscuiti:
   150g biscuiti simpli de ciocolata
   50 unt
   topit
    
Filling/Umplutura:
   500g crema de branza (eu am folosit Philadelphia)
   2 lingurite extract de vanilie
   165g zahar cu granulatie fina
   2 oua
   1 lingura faina
   60g nuci pecan (sau doar nuci)
   prajite si pisate marunt
    
Butterscotch Topping/Glazura caramel:
   75g zahar brun
   40g unt
   1 lingura smantana groasa/creme freche

mod de preparare

-se incalzeste cuptorul la 140`-150`C
-se zdrobesc biscuitii bine iar peste acestia se toarna untul topit; se amesteca bine




-se toarna mixtura pe fundul unei tavi/forme cu diametrul de 20cm si se preseaza bine; se da la frigider 30 minute




Filling/Umplutura:
-intr-un castron se pune crema de branza impreuna cu extractul de vanilie si zaharul




-se mixeaza bine pana se obtine o crema moale, fina




-se adauga ouale, cate unul pe rand; se bate bine




-peste crema obtinuta se adauga faina cernuta si alunele pecan




-compozitia de sus obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti + unt




-se intinde bine; se da la cuptorul preincalzit timp de 45 minute




-dupa cele 45 de minute; se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa aragazului intre-deschisa




 




Butterscotch Topping/Glazura:

-pe foc, intr-un vas se combina zaharul brun, untul si smantana




-se lasa pana se topeste zaharul de tot; se obtine un sirop mai gros




-se toarna peste crema de branza racita; se da la frigider pentru cel putin 3 ore sau se lasa peste noapte




Se topeste in gura, asa-i de buna.

Observatii: Tava mea a fost de 23cm deci putea iesi si mai inalta daca foloseam una de 20cm. Din cauza asta am mai facut cativa biscuiti cu unt in plus pentru blat; ma gandeam c-o sa-mi iasa prea subtire din cauza la largimea tavii. Dar a iesit pe placul meu si ca volum si mai ales la gust.




Am uitat sa mai mentionez ca, glazura se tine foarte bine. Nu este nici tare dar nici nu curge; este perfecta.




Reteta de cheesecake cu nuci si glazura caramel a fost propusa de Rebella pe forum culinar.


Serviti cheesecake-ul cu nuci si glazura de caramel dupa ce a stat la frigider.

Incearca si Briose vesele
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu nuci si glazura caramel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.