O reteta fara coacere, delicioasa, usor de preparat, adorata de copii si nu numai...O pregatim de seara sa stea in voie la rece si a 2 zi gata minunatia de desert!!!
Biscuitii dati la robot, maruntiti, se framanta cu untul moale si miezul de nuca, apoi se intinde in strat uniform in forma de tort cu diametrul de 25 cm, se preseaza cu dosul unei linguri. Se scurg bucatile de ananas de sirop, apoi se dau la blender pana obtinem un piure fin.
Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu piureul de ananas si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se amesteca bine totul, pana la o omogenizare perfecta, apoi se toarna peste blatul din biscuiti si se da la rece o ora. Intre timp, inmuiem perlutele de tapioca intr-un pahar cu apa cca. 30 minute, le scurgem si le punem la fiert in lapte, pana se ingroasa bine. Se dau la o parte si se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu dulceata de coacaze si frisca mixata bine. Se intinde in strat uniform peste piureul de anans si se lasa de seara pana dimineata la frigider.
Dimineata se pregateste jeleul astfel: se amesteca dulceata cu apa, apoi se strecoara sucul lasat de fructe. Fructele de coacaze din dulceata se repartizeaza pe toata suprafata prajiturii din frigider. Sucul lasat se amesteca cu praful de tort gelle, intr-un ibric si se pune la fiert, amestecand continuu, pana da in 2-3 clocote, apoi se toarna deasupra prajiturii. Se mai lasa cca. 15 minute la rece, sa se intareasca jeleul, apoi putem portiona prajitura. Pofta buna!!!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mere Painea integrala cu seminte de tot felul este sanatoasa si foarte gustoasa.
Paine integralaSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii