Coronita cu migdale este o reteta foarte gustoasa si usor de pregatit. Pentru prepararea ei aveti nevoie de stafide, migdale, lapte, faina, zahar, oua si unt.
Coronita cu migdale este o reteta foarte gustoasa si usor de pregatit. Pentru prepararea acestei prajituri se lasa la inmuiat stafidele in rom. Pentru aluat se amesteca faina cu drojdia, laptele, oul, untul, zaharul vanilat, sarea, coaja rasa de lamaie si zaharul. Se lasa la crescut 30 minute. Pentru umplutura se da in clocot 125 gr frisca, apoi se amesteca cu migdalele macinate, mierea, 1 lingura unt, putina coaja rasa de lamaie si 300 gr masa de martipan. In final se adauga stafidele. se mai framanta aluatul, apoi se intinde din el o foaie dreptunghiulara si se asaza deasupra umplutura. Se ruleaza pe latura scurta, apoi se asaza intr-o forma de inel unsa si se lasa la copt 45 de minute. Se incinge cuptorul la 180 grade, se unge coronita cu putin lapte, se presara 4 linguri fulgi de migdale si 2 linguri zahar. Se cresteaza la intervale de 5 cm si se coace cca 35 de minute.
Coronita cu migdale se serveste dupa ce s-a racit.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii