Creme brulee caramel este o variatie a desertului clasic frantuzesc, care nu iese niciodata din actualitate si cucereste neincetat devoratorii de dulce.
Creme brulee caramel este o variatie a desertului clasic frantuzesc, care nu iese niciodata din actualitate si cucereste neincetat devoratorii de dulce.
Se cresteaza pe lung batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului. Pastaia si miezul de vanilie se dau in fiert cu frisca si lapte. Se ia vasul de pe foc si se indeparteaza pastaia de vanilie.
Se bate zaharul spuma cu galbenusurile; se toarna apoi treptat laptele cu vanilie si se inglobeaza amestecand incet.
Se caramelizeaza intr-o tigaie 125g zahar, se stinge cu apa si se repartizeaza in formele unse cu putin ulei. Crema se toarna peste caramelul din forme.
Se coc la cuptor in bain-marie. Se scot si se lasa sa se raceasca, dupa care se dau la frigider.
La final, crema se rastoarna in farfurii si se orneaza.
Se serveste rece, ornata optional cu fructe de sezon.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii