Desert Kinder Pingui

Kinder Pingui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Desert Kinder Pingui

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 2X 3 oua
  • - 2X 50 gr zahar
  • - 2X 15 ml lapte
  • - 2X 70 ml ulei
  • - 2X 25 gr gris fin
  • - 2X 15 gr cacao
  • - 2X 40 gr faina
  • - 2X 1 linguri miere
  • - 2X 1/2 lingurita praf de copt
  • - 2X 1/2 pliculet zahar vanilat
  • Ingrediente crema:
  • - 300 gr lapte condensat
  • - 300 ml smantana pentru frisca
  • - 100 ml lapte
  • - 4 foi gelatina
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • Ingrediente glazura 1:
  • - 60 gr ciocolata
  • - 35 gr unt/margarina
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 lingurita apa
  • Ingrediente glazura 2:
  • - 100 gr ciocolata
  • - 50 gr unt/margarina
  • - 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Desertul Kinder Pingui este o prajitura delicioasa cu blat de cacao si crema de frisca. Facem 2 blaturi astfel: galbenusurile le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma cremoasa. Faina o amestecam cu praful de copt, grisul si cacaoa si adaugam la crema de galbenusuri. Adaugam apoi treptat laptele, uleiul si mierea. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet cu o lingura de lemn in amestecul de galbenusuri. Turnam amestecul intr-o tava (23/33) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 20 minute.
Intre timp vom pregati crema. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte, iar in restul de lapte incalzit dizolvam gelatina scursa de apa in care am hidratat-o. Amestecam pana se dizolva complet si o adaugam in laptele condensat, mixand usor. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine tare, apoi o incorporam treptat si usor in amestecul de lapte condensat. Lasam la rece pana cand se intareste putin.
Intindem jumatate din crema pe un blat (racit) si dam din nou la rece, timp in care vom pregati prima glazura. Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Turnam peste crema si intindem usor avand grija sa nu se amestece cu crema. Dam din nou la rece pana se intareste glazura, apoi intindem cealalta jumatate din crema, acoperim cu al doilea blat si intindem uniform a doua glazura, care o pregatim exact la fel ca si prima glazura, doar ca o intindem calda. Prajitura dam din nou la rece pana se intareste glazura de deasupra.
Desertul Kinder Pingui se taie cu un cutit bine ascutit si umezit cu apa fierbinte.

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
3
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Tarta cu branza picanta si ceapa verde
Bucataras.RO

Tarta cu branza picanta si ceapa verde

Este un fel de tarta cu aluat de patiserie cumparat de la Lidl, care se comporta excelent atat la placinte, tarte si chiar...

Tarta cu branza picanta si ceapa verde
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola