Dovleceii de Halloween sunt deserturi delicioase de sezon si sunt usor de pregatit. 300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt.
Dovleceii de Halloween sunt deserturi delicioase de sezon si sunt usor de pregatit.
300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt pana cand se inmoaie, apoi se paseaza cu blenderul pana se obtine o cana cu piure uniform. Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, faina si piureul. Se framanta aluatul si se lasa 20-30 minute la rece.
Se dau apoi forma dovleceilor, formand mici bile pe care se traseaza linii din loc in loc, cu ajutorul unui cutit, iar in mijloc se infige o bucata de sticks. Se coc in tava unsa cu ulei, timp de 15-20 minute.
Dupa ce aceste prajituri rapide se racesc se pot picta cu glazura de zahar, dupa propria imaginatie.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereLămâile sunt nelipsite din bucătăria mea. Lunile trecute, chiar am avut nevoie de multe lămâi, pentru sucuri,...
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Comentarii