Eclerele cu ciocolata reprezinta desertul ideal. Contin faina, lapte, zahar, cacao, frisca, oua si esenta de rom.
Pentru aluat, se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faina, cand apa fierbe si se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa compozitia la racit, apoi se adauga ouale pe rand. Se pun eclere mici intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distanta de 4-5 cm una de alta. Se coc 15-20 de minute, apoi se lasa la racit. In timpul acesta se pregateste crema. Se amesteca faina cu zaharul si cacaua si 5-6 linguri de lapte. Se toarna restuld e lapte cald si se amesteca bine. Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se lasa la racit, in frigider 1-2 ore. Se taie eclerele pe jumatate si se umplu cu crema de ciocolata. Se orneaza cu crema si frisca deasupra.
Se servesc imediat.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tort diplomat
Tiramisu
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii