• spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert • dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si
• spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert
• dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit
• intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii
• amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti prunele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte
• pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu
• lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte
• curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari
• adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum, folosind bolul de inox si paleta pentru framantat. Montati si paleta pentru curatarea bolului, pentru a aduna excesul de aluat de pe marginea vasului
• adaugati treptat faina si framantati usor
• aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari
• intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare
• cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat caisa, aplatizati aluatul si introduceti caisa in mijloc, apoi imbracati-o in aluat
• presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda
• dupa ce ati format toate galustele cu caise, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata
• scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile
• lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire.
Savurati!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii