Galuste cu capsuni

Ce poate fi mai delicios decat galustele cu capsuni? Galustele se pot face cu diferite fructe de sezon, sunt foarte delicioase si gustoase.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Galuste cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 mi lapte
  • 30 g unt (margarina)
  • 160 g faina
  • 1 ou
  • putina sare
  • circa 10 capsuni frumoase
  • Pentru pesmetul rumenit:
  • 200 g pesmet alb
  • 4 linguri zahar tos
  • 100 g unt (margarina)
  • putina scortisoara macinata fin
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se aduc la fiert laptele cu unt si sare. Se adauga faina, amastecand pe foc pana se desprinde aluatul de pe oala. Se lasa un pic sa se mai raceasca si se adauga oul, amestecandu-l bine in aluat. Se lasa 10 minute sa se "odihneasca"; intre timp, intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert, se spala capsunile si se lasa la uscat pe un prosop de bucatarie.

Cu mainile ude, se intainde aluat pe podul palmei, se asaza o capsuna in mijloc, se impatureste si se modeleaza galustele, presand usor si invartind aluatul intre palme. Se introduc toate galustele dintr-o data in apa care clocoteste si se fierb usor 10 minute. Intr-o craticioara se incinge restul de unt, se adauga pesmetul si zaharul tos. Se rumeneste usor pesmetul, amestecand mereu, pentru a evita caramelizarea.

Se scot galustele cu lingura de spuma din apa in care au fiert si se tavalesc prin pesmetul rumenit. Se asaza pe un platou si deasupra se presara pesmetul ramas. Se pudreaza usor cu zahar pudra si praf de scortisoara.


Asezate cate doua in farfurie, galustele cu capsuni se servesc cu 2-3 capsuni proaspete alaturi, sau cu capsuni batute cu smantana , sau cu dulceata de capsuni... Reprezinta "felul doi" la o masa, deci nu le putem numi corect "prajituri". Daca vremea capsunilor a trecut, pastrati reteta pentru la anul si cautati o alta: "Galusta cu caise", sau "Galuste cu prune".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Desert prajitura cu crema de lamaie si  mascarpone
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor.

Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola