Cine nu iubeste amandinele? Daca iti doresti sa incerci si tu sa faci acasa delicioasa prajitura amandina, reteta noastra in imagini, prezentata pas cu pas este cea potrivita. Poti pregati prajitura amandina pentru orice ocazie festiva sau aniversara.
1. Blatul amandinei
Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana "se-ntepenesc" in castron. Dupa care adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu uleiul, incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile, adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa si le mixati cu mixerul (folositi un castron incapator). Va iesi un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati, iar pe fundul ei puneti si hartie de copt. O bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.
Blatul gata l-am taiat in doua si l-am lasat la racit. Il lasam asa si ne ocupam de sirop.
2. Siropul
Punem toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute si o sa obtineti un sirop urat dar bun. Lasam siropul la racit si mergem mai departe sa ne ocupam de crema.
3. Crema de amandina
Intr-un castron punem margarina partial topita. O mixam bine de tot pana capata consistenta unei maioneze mai slabe. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul. Adaugam galbenusurile si cacaoa si mixam pana obtinem o crema.
4. Asamblare
Puneti pe o tava prima jumatate de blat, peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema (eu am pus-o pe toata), apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou. Nu puneti tot siropul, este prea mult, dar voi faceti cum doriti.
Dupa aia bagati tava cu blatul taiat, insiropat si dat cu crema la frigider, pentru minim 2 ore (eu am lasat mai mult, peste noapte). Pe o hartie de copt, am taiat blatul in dreptunghiuri mai mici (le puteti taia mai mari) si am decorat.
Evident ca amandina fara glazura nu se poate, asa ca am ales glazura de caramel nu de ciocolatata.
Am preparat glazura dupa instructiuni si am glazurat prajiturelele In mod normal reteta se opreste aici, dar mie imi venise o idee, asa ca am topit la bain marie ciocolata de menaj (cam 75 de gr). Ciocolata topita am bagat-o intr-o punga pe care am taiat-o foarte putin la un colt si am continuat sa decorez.
Pofta buna! Reteta Mini amandine a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAzi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...
Desert crema de zahar arsOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii