Cum se prepara glazura si blatul pentru prajitura Negresa: Se pune la fiert margarina sau untul impreuna cu zaharul (din care se pastreaza separat 6 l
Cum se prepara glazura si blatul pentru prajitura Negresa: Se pune la fiert margarina sau untul impreuna cu zaharul (din care se pastreaza separat 6 linguri de zahar), laptele, 4 linguri de cacao si coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, cateva nuci (aceasta va fi crema de deasupra – glazura). Restul compozitiei se pune la racit. Separat se bat albusurile spuma cu cele 6 linguri de zahar pastrate. Peste compozitia racita se adauga pe rand galbenusurile cu faina, restul de cacao si nuci, praful de copt stins in lamaie si se adauga putin cate putin albusurile batute spuma. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace blatul la foc potrivit. Se incearca dupa 30 de minute cu o scobitoare daca s-a copt blatul. Daca scobitoarea iese curata si uscata, inseamna ca blatul este facut.Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot. Asta doar daca se doreste insiropata, dar daca nu, se pune direct peste tava inca fierbinte crema de deasupra (cele 15 linguri pastrate) si se intinde bine cu un cutit si se lasa la racit. Daca glazura s-a intarit, se mai poate pune la foc pana aceasta se fluidizeaza pentru a putea fi intinsa usor.
Dupa preferinta se poate presera peste prajitura gata facuta si niste nuca de cocos si ciocolata rasa atat pentru un gust deosebit, dar si pentru un aspect placut alb-negru. Alte retete de prajituri recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineO reteta usoara pentru mic dejun: batoane sau cookies cu capsuni si afine proaspete, facute cu fulgi de ovaz si indulcite cu...
Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan barsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii