Negresa

Cum se prepara glazura si blatul pentru prajitura Negresa: Se pune la fiert margarina sau untul impreuna cu zaharul (din care se pastreaza separat 6 l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g margarina sau unt
  • 500 g zahar
  • 6 linguri cu cacao
  • 1 cana cu lapte (aprox. 200 ml)
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • nuci (cam o cana)
  • rom
  • ciocolata
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Cum se prepara glazura si blatul pentru prajitura Negresa: Se pune la fiert margarina sau untul impreuna cu zaharul (din care se pastreaza separat 6 linguri de zahar), laptele, 4 linguri de cacao si coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, cateva nuci (aceasta va fi crema de deasupra – glazura). Restul compozitiei se pune la racit. Separat se bat albusurile spuma cu cele 6 linguri de zahar pastrate. Peste compozitia racita se adauga pe rand galbenusurile cu faina, restul de cacao si nuci, praful de copt stins in lamaie si se adauga putin cate putin albusurile batute spuma. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace blatul la foc potrivit. Se incearca dupa 30 de minute cu o scobitoare daca s-a copt blatul. Daca scobitoarea iese curata si uscata, inseamna ca blatul este facut.Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot. Asta doar daca se doreste insiropata, dar daca nu, se pune direct peste tava inca fierbinte crema de deasupra (cele 15 linguri pastrate) si se intinde bine cu un cutit si se lasa la racit. Daca glazura s-a intarit, se mai poate pune la foc pana aceasta se fluidizeaza pentru a putea fi intinsa usor.


Dupa preferinta se poate presera peste prajitura gata facuta si niste nuca de cocos si ciocolata rasa atat pentru un gust deosebit, dar si pentru un aspect placut alb-negru. Alte retete de prajituri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars
Bucataras.RO

Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars

O reteta usoara pentru mic dejun: batoane sau cookies cu capsuni si afine proaspete, facute cu fulgi de ovaz si indulcite cu...

Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola