Prajituri

Reteta Negresa cu nuci si sos de cafea

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
andreeachinesefood postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Negresa de post cu nuci - Reteta Video"
 
Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de negresa. Pentru toate aveti nevoie de cacao, dar la unele se adauga fructe sau ciocolata.

ingrediente

   200 g unt (sau margarina
   eu am folosit unt)
   200 ml lapte
   250 g zahar
   250 g faina
   100 g cacao neagra de calitate superioara
   150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult)
   4 oua
   1 pliculet de praf de copt
   2 pliculete zahar vanilat
   un strop de esenta de rom
   Pentru sosul de cafea
   100g zahar tos
   150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata
   2 linguri frisca lichida
   50 g unt
   3 lingurite rom de buna calitate
   1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece
   1 plic zahar vanilat
   3 picaturi esenta de cafea (optional)

mod de preparare

Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare, untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, inchidem aragazul si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom. Apoi incepem sa incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Adaugam si nucile tocate, turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute.





Lasam prajitura la racit si apoi o taiem in patratele. Pentru sosul de cafea, intr-o craticioara punem zaharul pe foc si il lasam pana se caramelizeaza, turnam cu grija cafeaua peste caramel, amestecam bine si apoi adaugam cele 2 linguri de frisca lichida si untul. Adaugam zaharul vanilat, esenta de cafea (daca folositi) si romul, amestecam bine, iar la final adaugam amidonul dizolvat in 2 linguri de cafea lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.


Sosul delicat de cafea il turnam peste negrese.
Alte retete recomandate:

Incearca si Mini amandine
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si sos de cafea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.