N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa montezi pandispanul ca sa arate ca niste cirese atunci cand il tai felii.
Inainte sa va apucati de facut pandispanul, modelati niste drugi din rahat (dupa ce l-ati lasat la caldura sa se inmoaie putin)- ca pe plastilina: Cind veti pune acesti drugi in pandispan, nu uitati sa ii dati printr-un strat subtire de faina!!!! (altfel, se duc la fundul tavii si nu mai iese asa frumos).
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat, se bat albusurile (atentie! trebuie alese foarte bine la inceput! sa nu scapam niciun fir de galbenus in albusuri!!!). Cind albusurile sint deja tari, se pune tot zaharul odata si putina esenta (de rom, lamaie, portocala), iar apoi se bat bezea. Se amesteca apoi cele doua- albusuri cu galbenusuri. Se adauga si faina.
Cind punem in tavi, compozitia trebuie sa curga, ca o smintina groasa. Din compozitia de pandispan luati deoparte ceva mai putin de un sfert (cam cit ne trebuie pentru a trasa patru drugi dintr-o parte in alta a tavii de chec) si amestecati cu cacao.
Se pune primul strat de compozitie in tava (stratul cel mai gros de compozitie dintre toate dar ceva mai putin de jumatate) si deasupra trei drugi de rahat (ii dati mai intii prin faina si-i scuturati bine). Intre drugi trasam doua linii din aluatul cu cacao ca sa inchipuie coditele cireselor (rahatul, mai greu, se duce la fund putin, iar 'cozile' cresc odata cu pandispanul).
Adaugam apoi inca un strat de compozitie de pandispan (mai subtire decit primul), apoi inca trei drugi de rahat (asezati aproximativ peste ceilalti, sa iasa ciresele paralele). Peste ultimul rind de drugi de rahat se pune ce a mai ramas din compozitie (foarte putin, numai cit sa le acopere ciresele oricum se mai 'scufunda'). Daca tot mi-a mai ramas putina compozitie cu cacao, deasupra am facut un model. Am dat tava la cuptorul preincalzit 25 de minute. Atentie! 20 de minute nu se deschide usa cuptorului, ca se lasa checul-pandispan!!! Abia dupa vreo 25 de minute puteti verifica cu paiul.
Pandispanul cu rahat este delicios.
Reteta Pandispan cu cirese a fost propusa de Gabriela Carmen
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradDin aluatul de cozonac am luat coca unui cozonac si am facut doua pasti. Noua ne place pasca cu multa branza si aluat...
Desert pasca traditionalaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii