Prajituri

Reteta Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pavlova este un desert fin, pe baza de bezea, ce ti se va topi in gura. Oricine poate prepara aceasta reteta de prajitura cu crema atata timp cat urmareste reteta pas cu pas.

ingrediente

Pentru bezea:
   4 albusuri
   300g zahar
   1lg amidon
   1lg otet
   esenta de vanilie
   un varf de sare
Pentru crema de vanilie:
   1 pachet budinca de vanilie
   300 ml lapte
   200g unt
   2lg zahar
   4 galbenusuri
   esenta de vanilie

mod de preparare

1. Se bat albusurile cu varful de sare pana devin spuma tare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar dupa care se mixeaza cate 5 minute. Se adauga otetul, esenta de vanilie si amidonul, dupa care se mai mixeaza 15 minute.




2. Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, traseaza un cerc cu diametrul de 20-22 cm. Cu ajutorul unui posh sau chiar cu o lingura, ia din bezea si umple cercul cu un strat de aproximativ 4 cm. Niveleaza-l bine si restul de bezea distribui-o uniform pe margini astfel incat interiorul cercului sa ramana gol, ca un cosulet. Aici se va aseza crema




3. Tava astfel pregatita se baga la cuptor la 100 grade celsius, si se lasa timp de o ora cu usa intredeschisa. Bezeaua trebuie sa fie crocanta in exterior dar moale la mijloc. Dupa ce e gata, bezeaua se lasa la racit in tava cel putin 2 ore.




4. Se amesteca praful de budinca cu lapte, zahar, galbenusuri si esenta de vanilie intr-o craticioara, si se pune la foc mic pana se ingroasa si da un clocot. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza untul moale si se mixeaza bine pana la omogenizare.




5. Crema astfel preparata se aseaza in mijlocul cosuletului de bezea, iar deasupra se aseaza jumatati de capsuni stropite cu sirop de artar.


Pavlova cu crema de vanilie si capsuni se serveste dupa 2-3 ore de stat la frigider. Va fi un desert foarte apreciat, crocant in exterior dar moale si usor in interior.

Incearca si Clafoutis cu ciocolata si portocale (Jamie Oliver)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.