Placinta acrisoara cu mere

Ce ti-ai putea dori mai mult decat o prajitura cu o crusta crocanta ce ti se topeste in gura, o prajitura umpluta cu mere si prune cremoase, ceva dulce si bun cu care sa te rasfeti.

Complexitate
redusa
Placinta acrisoara cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluatul dulce sfaramicios:
  • 225g faina
  • 100g unt nesarat
  • 100g zahar pudra
  • 1 ou
  • Pentru umplutura:
  • 75g faina
  • 4 mere dulci
  • zeama de la 1 lamaie
  • 100g prune uscate
  • fara samburi
  • 2 bucati de ghimbir in sirop
  • tocate marunt
  • 100g zahar tos
  • 1 ou
  • 120ml smantana grasa
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50g zahar brun
  • 50g unt nesarat

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200 de grade. Puneti faina, untul si zaharul pudra in vasul robotului de bucatarie si amestecati-le pana cand obtineti o compozitie asemanatoare cu pesmetul. Adaugati oul si amestecati pana cand aluatul incepe sa se adune intr-o bila. Rasturnati-l pe o suprafata pudrata cu faina si framantati-l putin, pana devine omogen. Tapetati cu aluatul o tava pentru tarta cu diamentrul de 20cm pe care ati uns-o cu unt si dat la frigider pentru 20 de minute. Intepati aluatul din loc in loc cu o furculita, puneti deasupra hartie cerata de copt, puneti niste greutati (boabe de fasole) si dati la cuptor pentru 15 minute, pana nu mai e crud. Luati hartia si greutatile de deasupra si mai lasati 5 minute pana cand e rumenit.

Curatati merele si taiati-le felii. Puneti-le intr-un castron si stropiti-le cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri. Amestecati-le cu prunele uscate si ghimbirul tocat. Separat bateti oul cu zaharul pana cand se ingroasa, dupa care ii adaugati amestecand usor o lingura de faina si smantana. Adaugati compozitia peste mere.

Pentru crusta de deasupra: cerneti 75g de faina cu scortisoara intr-un castron, adaugati zaharul brun si untul si amestecati cu degtele pana obtineti o consistenta asemanantoare unui pesmet.

Dupa ce aluatul din tava de tarta s-a racit, adaugati amestecul de mere, mai mult la mijloc, si aranjati deasupra uniform aluatul sfaramicios. dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana merele s-aun inmuiat, iar crusta e aurie.


Serviti placinta acrisoara cu mere calda, dupa ce s-a racit 5 minute in tava, alaturi de sos de vanilie sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Sarmale in dovleac
Bucataras.RO

Sarmale in dovleac

Prima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...

Sarmale in dovleac
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola