Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Este placinta care-mi place cel mai mult si cel mai mult si daca ii adaug si ceva "accesorii" cum ar fi de exemplu coaja de portocala confiata atunci rezultatul este unul la care papilele gustative nu poate rezista sa nu savureze o asa bunatate.

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • Pentru umplutura
  • 750 g branza de vaci
  • 250 ml smantana
  • 3 oua
  • 2 linguri cu coaja confiata de portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri rase cu gris
  • un varf de cutit cu sare
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
  • ulei pentru uns aluatul si tava
  • faina pentru tapetat tava
  • 1 ou pentru uns placinta

Mod de preparare

Cernem faina si o punem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea, uleiul si oul. Dizolvam drojdia in apa calduta si apoi o turnam si pe ea in mijloc. Amestecam usor cu degetele pana ce aluatul se leaga. Framantam bine.

Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios si elastic. Daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina. Ungem aluatul cu putin ulei si lasam la dospit, la loc cald si acoperit cu un prosop circa 30 min. (pana isi dubleaza volumul).

In tot acest timp ne ocupam de umplutura: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, coaja confiata de portocala, sarea, zaharul vanilat si grisul. Adaugam si zaharul... acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare.

Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn. Cand aluatul este crescut il impartim in doua bucati, presaram masa de lucru cu faina si intindem doua foi de placinta. Ungem o tava (eu am folosit o tava rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina. Intindem o foaie in forma si tragem usor de margini astfel incat sa imbracam si peretii formei.

Punem umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat. Batem un ou si ungem placinta cu el. Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 20 min. Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si apoi taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Sarmale in dovleac
Bucataras.RO

Sarmale in dovleac

Prima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...

Sarmale in dovleac
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola