Prajituri

Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se omogenizeaza. Se rotunjeste a

ingrediente

   250 gr. margarina
   2 cani mari cu faina
   o cana cu apa
   o lingura zeama de lamiie
   1/2 lingurita de sare
   1 kg. mere
   zahar
   scortisoara
   zahar vanilat

mod de preparare

Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se omogenizeaza. Se rotunjeste acest aluat si se pune in frigider. Restul de faina se combina cu apa, zeama de lamiie si sare si se framinta un aluat, batindu-l bine pina se formeaza basici si se desprinde de mina. Se pune aluatul pe masa, se presara cu faina si se lasa 10 minute acoperit. Se intinde din acesta o foaie, se pune in mijloc aluatul cu unt din frigider, se acopera cu marginile si se intinde o foaie egal de groasa. Se formeaza un dreptunghi si se impatureste in trei, aducind capetele peste mijloc. Se puneti la rece 15 minute si se repeta operatia de doua ori. Din acest aluat se pregatesc 3 foi de placinta de marimea tavii. Se coc pe dosul tavii si se lasa la rece. Se pregatestei umplutura. Se curata merele, se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun in cratita cu 3-4 linguri de zahar, pe foc mic, se adauga 2 linguri de unt si scortisoara, se omogenizeaza compozitia. Dupa 10 minute, se descopera vasul si apa se evapora. Cind compozitia este rece, se umplu foile de placinta, se taie in bucati si se pudreaza cu zahar vanilat.
Incearca si Rulada de biscuiti cu crema
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite