Prajituri

Reteta Prajitura Anda

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prajitura Anda se face un blat din 10 oua, un praf de copt, 300 g zahar, 300 g faina, 50 ml de ulei.

ingrediente

   10 oua
   un praf de copt
   300 g zahar
   300 g faina
   50 ml de ulei
   100 g nuca macinata
   sare
   coaja de lamaie
   150 g cacao
   200 g lapte
   200 g margarina
   150 g miere de albine
   150 g zahar
   o lingura de bicarbonat
   faina
crema de lamaie:
   500 ml de lapte
   400 g zahar
   4 galbenusuri
   2 pachete de budinca de vanilie
   300 g unt sau margarina
   zeama de la o lamaie
   500 g visine congelate
   2 borcane de gem de piersici
   100 g nuca.

mod de preparare

Pentru prajitura Anda se face un blat din 10 oua, un praf de copt, 300 g zahar, 300 g faina, 50 ml de ulei, 100 g nuca macinata, sare si coaja de lamaie. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, apoi, incet, faina si praful de copt. Se amesteca bine si se coace totul la foc iute timp de 15 minute, in tava tapetata cu pergament. Se coc doua foi, blaturi galbene.
Separat facem o compozitie din 150 g cacao, 200 g lapte, 200 g margarina, 150 g miere de albine, 150 g zahar si o lingura de bicarbonat. Se amesteca toate la un loc si se fierb timp de 5 minute, apoi se pune faina cat cuprinde, pentru ca sa se faca doua foi subtiri. Se face o crema de lamaie din 500 ml de lapte care se fierb cu 400 g zahar, 4 galbenusuri si 2 pachete de budinca de vanilie.
Dupa ce s-a racit, se amesteca cu 300 g unt sau margarina Rama frecata spuma si zeama de la o lamaie, pana se face ca o spuma. Adaugam 500 g visine congelate, 2 borcane de gem de piersici si umplem astfel: o foaie de cacao, un strat de gem, un strat subtire de crema, un strat de visine, o foaie galbena unsa cu crema, apoi pusa unsa peste visine. Se adauga iar un strat de gem, iar crema, foaie neagra, crema, foaie galbena, crema. Peste crema, se presara 100 g nuca prajita si macinata.


Dupa aceea, se lasa la rece timp de 2-3 ore, apoi se taie sub forma de dreptunghiuri, iar prajitura Anda se poate servi.

Incearca si Prajitura cu branza dulce si mac
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anda" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.