Prajituri

Reteta Prajitura Aurora

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prajitura Aurora se prepara un aluat bine framantat, din care se fac 4 foi. Este foarte buna.

ingrediente

   500 g faina
   150 g margarina sau unt
   4 linguri de smantana
   3 galbenusuri
   200 g zahar
   un varf de cutit de amoniac
Crema:
   200 g unt
   250 g zahar
   3 linguri de cacao
   3 linguri de gem
   o esenta de rom
   200 ml lapte dulce
glazura:
   3 albusuri
   250 g zahar
   cateva picaturi de zeama de lamaie

mod de preparare

Pentru prajitura Aurora se prepara un aluat bine framantat, din care se fac 4 foi, din: 500 g faina, 150 g margarina sau unt, 4 linguri de smantana, 3 galbenusuri, 200 g zahar, un varf de cutit de amoniac.
Crema - 200 g unt, frecat cu 250 g zahar, adaugam 3 linguri de cacao, 3 linguri de gem, o esenta de rom si o foaie (din cele 4 preparate) inmuiata in 200 ml lapte dulce. Cu aceasta crema umplem cele trei foi ramase. Deasupra putem pune o glazura facuta din cele 3 albusuri batute cu 250 g zahar si cateva picaturi de zeama de lamaie.


Peste glazura putem face si un decor din ciocolata topita, apoi prajitura Aurora se poate servi.

Incearca si Prajitura Kety
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Aurora" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.