Prajituri

Reteta Prajitura Bucuresti

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
MIRELA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar.
Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa calda p

ingrediente

   5 oua
   4 linguri nuca macinata
   400 g zahar
   praf de copt
   3 linguri cacao
   170 g faina
   250 g unt
   200 g zahar pudra
   100 ml lapte
   1-2 linguri ness sau inka

mod de preparare

Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar.
Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa calda puse pe rand din 5 in 5 minute.
Se amesteca cu albusurile usor, cu 4 linguri de nuca macinata, praf de copt, o lingura cacao in 150 g faina.
Se coace intr-o tava intinsa tapetata.

Crema: 200 g unt cu 200 g zahar pudra se freaca pana devine ca o alifie.
Separat se fierb pe foc mic, mestecand continuu, un ou intreg cu o lingura rasa de faina, 100g lapte, pana se ingroasa. Cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu untul la care se adauga 1 – 2 linguri de ness sau Inka.
Cu aceasta crema se umple blatul ,care a fost taiat in doua, astfel incat sa ramana si pentru a unge pe deasupra.

Glazura: 150 g zahar amestecat cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 50 g unt (margarina).
Se toarna calduta peste prajitura.


Incearca si Prajitura cu migdale si spuma de prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bucuresti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite