Prajituri

Reteta Prajitura cu bezea si visine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ani67 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu iaurt - Carte regala de bucate"
 
>
Prajitura cu bezea si visine este o bijuterie! O prajitura cu visine si un strat crocant de bezea va face fata cu succes unei mese festive sau unei dupa-amieze calde de vara.

ingrediente

blat alb:
   3 galbenusuri
   150 g zahar
   175 g faina
   125 ml lapte rece
   75 ml ulei
   zahar vanilat(esenta)
   o lingurita parf de copt.
blat cacaoa:
   3 galbenusuri
   150 g zahar
   150 g faina
   50 g cacaoa
   125 lapte
   75 ml ulei
   esenta
   o lingurita praf de copt.
bezea alba:
   3 albusuri
   un praf de sare
   175 g zahar
   o lingurita zahar vanilat
   o lingurita amidon porumb
bezea cacaoa:
   3 albusuri
   un praf de sare
   175 g zahar
   o lingurita cacaoa
   zahar vanilat
umplutura:
   500 g visine coapte bine
   150 g zahar
   o lingura Gelfix

mod de preparare

1. Se prepara blatul alb mixand galbenusurile cu zaharul, esenta apoi cu uleiul si laptele rece. Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in amestec.




Se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma rotunda de tort,cu diametrul de 25 cm, apoi se toarna aluatul si se da la copt 20 minute la foc potrivit.
Intre timp se prepara bezeaua cu cacaoa, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat in ploaie, zaharul vanilat si la urma cacaoa cernuta.
Dupa cele 20 minute se scoate blatul si se toarna bezeaua deaspra si se mai lasa cca .5 minute.
Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.




2. La fel se procedeaza si cu cel de-al-2-lea balt, in care se pune si cacaoa amestecata cu faina si parful de copt, iar bezeaua ramane alba, la sfarsit dupa ce s-a intarit bine se adauga si lingurita de amidon alimentar.




3. Se scot samburii din visinele spalate apoi se toarna zaharul si se dau in cateva clocote ,pe flacara mai mica apoi adaugam Gelfix-ul amestecat cu o lingura de zahar, se mai lasa 5 minute apoi se opreste focul si se se lasa sa se raceasca bine.




4. Se monteaza prajitura in forma in care am copt blaturile.




Intai se aseaza blatul alb cu bezea de cacaoa apoi se toarna jeleul cu visine, se aseaza cel de-al 2-lea blat cu cacaoa si bezeaua alba si se lasa 2-3 ore la frigider. Se scoate din forma pe platou ,se decoreaza cu visine si jeleu, apoi se portioneaza in felii subtiri.
Pofta buna!
http://shabbychicshop.ro/veioze/242-veioza-neagra-sia.html


Prajitura cu visine si bezea se serveste dupa ce a stat la frigider.

Incearca si Tarta cu capsuni si bezea
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si visine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.