Prajituri

Reteta Prajitura cu branzica fina, mac si jeleu de piersici

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
ani67 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Mere Rase (Reteta Video)"
 
Prajitura cu branzica fina, mac si jeleu de piersici este o reteta de prajitura delicioasa, consistenta cu un jeleu revigorant de piersici.

ingrediente

2 blaturi din cate:
   5 oua
   150 g zahar
   100 g faina
   esenta vanilie
   un praf de sare
crema:
   400 g branza proaspata de vaci
   50 g zahar vanilat
   300 ml frisca lichida(sau smantana grasa)
   100 g zahar pudra
   40 g seminte de mac
   150 ml lapte indulcit cu 2 linguri de zahar
decor:
   4-5 piersici
   200 ml apa
   200 g zahar
   1 plic Tort -Gelle

mod de preparare

1. Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si la urma faina.Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor,cate 20 de minute,la foc potrivit.Se desprind de pe hartia pentru copt,cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.




2. Se mixeaza frisca sau smantana impreuna cu zaharul vanilat pana se intareste,se adauga branza de vaci,scursa bine,zaharul pudra si semintele de mac,care inainte au fost fierte cateva minute in laptele indulcit si apoi scurse bine si lasate sa se raceasca. Se omogenizeaza bine crema.




3. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile, asezand primul blat deasupra se toarna crema de branza cu mac, se vine cu al 2-lea blat deasupra ei ,se preseaza usor cu mana si se da la rece.




4. Piersicile se spala si se sterg bine apoi se feliaza in feliute subtiri.Separat fierbem apa cu zaharul apoi adaugam si feliutele si le lasam la foc mic,sa fiarba 10 minute. Se strecoara siropul rezultat iar feliutele se lasa sa se raceasca pe un platou apoi se decoreaza prajitura cu ele. In siropul oprit,adaugam plicul de Tort-Gelle apoi il dam intr-un clocot pe aragaz.
Oprim focul, lasam siropul 1 minut sa se linisteasca un pic apoi se toarna deasupra fructelor cu ajutorul unei linguri mai mari, din centru spre marginea prajiturei. Se mai da la rece macar o ora apoi se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama foarte ascutita
Pofta buna!
am ales;
http://shabbychicshop.ro/perne-decorative/610-perna-albastra-cu-pasare.html


Prajitura cu branza, mac si piersici se serveste dupa ce s-a racit.

Incearca si Tarta cu pere si migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branzica fina, mac si jeleu de piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.