Prajituri

Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
Alexandrescu Alexandra 55 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cit cuprinde, ca sa iasa o coca care sa se poata intinde pe

ingrediente

   1 kg. brinza dulce de vaci
   6 oua
   1 punga cu stafide
   3 linguri margarina
   3 linguri faina
   apa
   otet
   zahar
   gris

mod de preparare

Pentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cit cuprinde, ca sa iasa o coca care sa se poata intinde pe fundul vasului de Jena. Coca trebuie sa aiba aprox. 1 cm. grosime si nu se intinde decit pe fundul vasului si nu pe margini. Peste coca se presara un strat subtire de gris.
Separat, brinza de vaci se amesteca cu ouale, stafidele, zahar dupa gust si alte arome la alegere, dupa gust (vanilie, coaja de portocala rasa, etc.). Compozitia se toarna peste coca si se pune la cuptor la foc potrivit, pina capata o culoare aurie.
Se serveste rece, taiata felii ca cele de tort, cu furculite si cutite pentru desert, in stil german
Incearca si Prajitura pufoasa cu nuca de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite