Prajitura cu crema de nuci pecan si amaretto

Prajitura cu crema de nuci pecan si amaretto este o reteta de prajitura deosebita. Cu blat pufos imbatat in lichior si crema fina cu aroma de nuci, aceasta reteta culinara poate fi pregatita cu succes pentru orice ocazie deosebita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de nuci pecan si amaretto

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cup zahar
  • 100g zahar pudra
  • 300g faina
  • 100g fulgi de ciocolata
  • 10 linguri apa
  • 50ml ulei
  • Pentru crema:
  • 114g unt
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 100g pesmet
  • 50ml lichior amaretto
  • 100g nuci pecan
  • 2 linguri cacao
  • Pentru decor:
  • frisca
  • capsuni
  • nuci

Mod de preparare

O reteta de prajitura minunata, cu crema fina, si blat "imbatat" in lichior, o adevarata incantare pentru orice ocazie festiva.

In primul rand preparam blatul prajiturii:

6 galbenusuri se mixeaza cu zaharul, pana se deschid la culoare. Se adauga cele 10 linguri de apa si uleiul in fir subtire.

Albusurile se mixeaza cu zaharul pudra.

Faina se amesteca cu fulgii de ciocolata si se incorporeaza la amestecul de galbenusuri. Apoi se adauga si albusurile, amestecand usor, de jos in sus.

Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.

Pentru crema de nuci:

Daca nu gasiti nuci pecan, se pot folosi si nuci "normale" :). Untul impreuna cu ouale si 100g zahar se pun la baie de aburi si se amesteca pana cand amestecul incepe sa se ingroase. Se adauga 100g de pesmet, amestecand continuu. Se adauga si lichiorul, se amesteca pentru omogenizare, dupa care se ia crema de pe baia de aburi. Se adauga nucile tocate fin si 2 linguri de cacao. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.

Blatul prajiturii se taie in doua pe lungime. Se imbiba cu lichior si se intinde crema in strat uniform pe primul blat. Se aseaza celalalt blat deasupra si se intinde in strat uniform frisca. Se decoreaza cu jumatati de nuci si capsuni. 

Sursa acestei retete este Rodiva - for the love of cakes.


Prajitura cu crema de nuci pecan si amaretto se lasa se se odihneasca putin dupa care poate fi servita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Drob umplut
Bucataras.RO

Drob umplut

Un altfel de drob. L-am vazut, mi-a placut si mi-am zis ca trebuie testat. Si asta am facut de Paste! Sursa de...

Drob umplut
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola