Prajituri

Reteta Prajitura cu crema de zahar ars

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Datcu_15114 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru foi:
Se freaca bine galbenusurile, cu laptele, uleiul, zaharul si bicarbonatul, apoi se adauga treptat faina. Se fac trei foi si se coc pe dos

ingrediente

Pentru o singura portie:
   Foile: 2 galbenusuri
   10 linguri de lapte
   1 lingurita bicarbonat stins
   10 linguri de ulei
   10 linguri de zahar
   faina cat ia
   Crema: 500 ml lapte
   9 linguri de zahar
   3 linguri de faina
   unt cat o nuca

mod de preparare

Pentru foi:

Se freaca bine galbenusurile, cu laptele, uleiul, zaharul si bicarbonatul, apoi se adauga treptat faina. Se fac trei foi si se coc pe dosul tavii, tava fiind unsa in prealabil cu ulei.

Pentru crema:

Se ard intr-o cratita 3 linguri de zahar si se toarma 250 ml de lapte din cei 500. Intr-un castron se pun 6 linguri de zahar, cu cele 3 de faina si cu restul de lapte. Compozitia din castron se toarna peste caramelul din cratita si se adauga untul. Se lasa pe foc invartind continuu pana ce crema obtinuta se ingroasa.
Se ung cele 3 foi cu crema.
Se serveste a doua zi dupa ce s-a inmuiat.
Incearca si Prajitura cu fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.