Prajitura cu doua umpluturi (mere si branza)

Cea mai buna prajitura.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu doua umpluturi (mere si branza)

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 100 gr zahar,
  • 200 gr untura (sau 1 pachet de margarina),
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri bune de smantana,
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de Suc de lamaie
  • UMPLUTURA:
  • 1kg. mere,
  • 1 lingura margarina ,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 200 gr zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lamaie(coaja si zeama de la lamaie),
  • 3 plicuri zahar vanilat,
  • 4 linguri zahar.
  • 1 pachet stafide,
  • 0.500 kg branza de vaca,
  • - 0.500 kg branza de vaca,
  • 200 gr zahar,
  • 1 lamaie(coaja si zeama de la lamaie),
  • 3 plicuri zahar vanilat,
  • 1 pachet stafide,
  • 2 oua,
  • 5 linguri gris.

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura(margarina) apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins.Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.Intr-o tava dreptunghiulara mare unsa cu putin ulei si tapetata cu faina se pune prima foaie apoi umpluturile(jumi juma ) apoi a doua foaie.Daca mai ramane coca faci grilaj deasupra si apoi se intinde un ou batut bine deasupra sau miere(dupa preferinta).

Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu patina margarina(1 lingura ) si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat si zaharul. Intr-un castron mixam branza cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam ouale si lamaia(coaja si zeama) si la urma stafidele si grisul. Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute .Cand e gata coapta o lasi la racit si o pudrezi cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci