Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun. Reteta de foi este foarte detaliata, iar crema caramel este pur si simplu delicioasa.
Foile
Intr-un vas am pus cele 2 oua cu zaharul si le-am amestecat bine. dupa ce am amestecat bine ouale cu zaharul am adaugat cele 9 lg de lapte. Am adaugat apoi cate o lingura de ulei, amestecand bine dupa fiecare. Am adaugat praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, apoi am inceput sa adaug faina, mai intai am continuat sa amestec cu telul, apoi am inceput sa framant pana ce aluatul nu s-a mai prins de maini.
Am impartit aluatul in 6 parti egale, din care am intins sase foi ce le-am copt pe spatele tavii, la 175°C.
2. Crema caramel
Am pus pe foc intr-o tigaie zaharul cu 4 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel. Intr-un vas am pus cele 3 oua si cele 4 lg de faina si le-am amestecat fara sa faca gogoloate, am adaugat apoi laptele si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic. Am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa.
Apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot, apoi am adaugat 200 gr margarina cubulete, putin cate putin. Am lasat crema sa se raceasca de tot, apoi intr-un platou am inceput sa pun foi, crema, foi... pana au devenit un teanc.
Am facut o glazura din 50 gr margarina, 100 gr zahar tos, 7-8 lg de apa si 100 gr cacao indulcita. Am pus deasupra si apoi am presarat nuca de cocos. Prajitura este de o finete extraordinara si va asigur ca se topeste in gura!
Pofta buna! Reteta Prajitura cu foi si crema caramel a fost propusa de atia pe forum culinar.ro
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAm descoperit de ceva vreme pastele din faina de linte, o varianta mai sanatoasa decat cele din faina de grau. Sursa vegetala...
Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pinIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii