Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun. Reteta de foi este foarte detaliata, iar crema caramel este pur si simplu delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi si crema caramel

Ingrediente

  • Pentru foi ( 6 foi):
  • 2oua
  • 12 lg zahar
  • 9 lg lapte
  • 12 lg ulei
  • 2 lgite amoniac stins cu otet (eu am pus o lingurita de praf de copt si una de bicarbonat de sodiu pt ca nu am avut amoniac si au iesit la fel)
  • faina cat cuprinde
  • cca 750-800gr.
  • Pentru crema caramel:
  • 3oua
  • 4 lg faina
  • 350 gr zahar pt caramelizat
  • 1 l lapte
  • 200 gr margarina vegetala.

Mod de preparare

Foile

Intr-un vas am pus cele 2 oua cu zaharul si le-am amestecat bine. dupa ce am amestecat bine ouale cu zaharul am adaugat cele 9 lg de lapte. Am adaugat apoi cate o lingura de ulei, amestecand bine dupa fiecare. Am adaugat praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, apoi am inceput sa adaug faina, mai intai am continuat sa amestec cu telul, apoi am inceput sa framant pana ce aluatul nu s-a mai prins de maini.

Am impartit aluatul in 6 parti egale, din care am intins sase foi ce le-am copt pe spatele tavii, la 175°C.

2. Crema caramel

Am pus pe foc intr-o tigaie zaharul cu 4 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel. Intr-un vas am pus cele 3 oua si cele 4 lg de faina si le-am amestecat fara sa faca gogoloate, am adaugat apoi laptele si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic. Am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa.

Apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot, apoi am adaugat 200 gr margarina cubulete, putin cate putin. Am lasat crema sa se raceasca de tot, apoi intr-un platou am inceput sa pun foi, crema, foi... pana au devenit un teanc.

Am facut o glazura din 50 gr margarina, 100 gr zahar tos, 7-8 lg de apa si 100 gr cacao indulcita. Am pus deasupra si apoi am presarat nuca de cocos. Prajitura este de o finete extraordinara si va asigur ca se topeste in gura!


Pofta buna! Reteta Prajitura cu foi si crema caramel a fost propusa de atia pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata