Prajitura cu gem Vica

Pentru prajitura cu gem Vica ouale intregi si zaharul se bat bine cu mixerul la inceput la viteza mica apoila cea maxima, pana se topeste zaharul, se adauga uleiul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri faina
  • 14 linguri zahar
  • 1 lingurita amoniac sau praf de copt stins
  • arome(vanilie
  • coaja de lamaie etc.)
  • un borcan mare(750gr) gem de caise
  • optional nuca pisata.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu gem Vica ouale intregi si zaharul se bat bine cu mixerul la inceput la viteza mica apoila cea maxima, pana se topeste zaharul, se adauga uleiul lingura cu lingura, aromele, amoniacul iar la sfarsit faina amestecandu-se incet cu o paleta ca sa nu se lase compozitia. Se pune in tava de la aragaz unsa si tapetata cu faina, si se da pentru cca. 30 min. la cuptorul incins mediu.
Dupa ce s-a copt si s-a racit putin, se rstoarna pe planseta si se taie in jumatate pe orizontala ca un blat de tort. Se intoarce cu grija partea de deasupra, adica fundul prajiturii, care se unge din belsug cu gemul de caise peste care se presara optional nuca macinata si se acopera apoi cu cealalta jumatate a prajiturii in asa fel incat sa se revina la pozitia din tava de copt. Se taie prajitura cu gem in forma dorita (patrate, dreptunghiuri sau romburi).


Prajitura cu gem Vica se serveste pudrata cu zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
4
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Colac cu carne si branza
Bucataras.RO

Colac cu carne si branza

Inițial, am vrut să gătesc faimoasele chiftele în pâine a la Gaby_D, dar mi-am dat seama că am prea puțin...

Colac cu carne si branza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola