Prajituri

Reteta Prajitura cu mere de post

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
Tirnauca_18431 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Merele se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara. Se amesteca faina, cu zaharul si cu

ingrediente

   o cana (1/4) faina alba
   o cana (1/4) zahar tos
   o cana (1/4) gris
   1 praf de copt (optional)
   250 gr margarina taiata cubulete mici
   1 1/2 kg mere
   2 pliculete de zahar vanilat
   un praf de scortisoara pisata

mod de preparare

Merele se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara. Se amesteca faina, cu zaharul si cu grisul (uscate) - obtinandu-se 3 cani de compozitie uscata. In tava mica (nu cea de la aragaz) unsa se pune o cana (se insira uniform) din compozitia uscata, peste care se asterne 1/2 din cantitatea de mere, apoi inca o cana din compozitia uscata, cel de-al doilea strat de mere, terminand cu un ultim strat de compozitie (ultima cana). Margarina se aseaza cat mai uniform posibil. Se coace la cuptor la foc potrivit.
Se scoate din cuptor, se aseaza tava pe un fund de lemn asternut cu un prosop umed de bucatarie, apoi tava se acopera cu un prosop uscat, cateva minute.
Se serveste rece.
Incearca si Tarte crocante cu Mars si fulgi de porumb
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite