Prajituri

Reteta Prajitura cu mere si nuci caramelizate

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
gatire reteta 1h 
deyutzky postat de
Postat pe: 12-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu morcovi (reteta video)"
 
>
Prajitura cu parfum de toamna! E prajitura care-mi aminteste de copilarie si de fiecare data o mananc cu mare pofta.

ingrediente

10 portii

Aluat(ingrediente pt. o tava de 26x39cm):
   500 g faina
   250 g unt moale, la temperatura camerei
   3 linguri de smantana
   3 linguri de vin alb(sau inlocuiti cu 3 linguri apa minerala + 1 lingurita otet)
   2 galbenusuri
   10 linguri de zahar
   1 plic praf de copt
   1 plic zahar vanilat
   1 fiola esenta de vanilie
   1 praf de sare
Umplutura:
   2 kg de mere
   zahar dupa gust
   2-3 linguri de ulei
In plus:
   2 albusuri(cele ramase de la galbenusurile pentru aluat)
   2 linguri de zahar
   200 g nuci (100 g le macinam, iar 100 g le caramelizam in 2-3 linguri de zahar)

mod de preparare

Aluat: Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusurile, untul taiat bucati, smantana, vinul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai adaugati putina faina). Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru aprox 1 h jumatate - 2 h. Intre timp pregatim umplutura: Spalam bine merele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Le punem intr-o oala, le amestecam cu zahar dupa gust si cele 3 linguri de ulei. Punem oala pe foc mic pentru cateva minute pana se inmoaie si se calesc putin. Amestecam din cand in cand in compozitie. Dam oala de pe foc pana se raceste compozitia, apoi dam la frigider pentru 30 de minute. Aluatul obtinut il impartim in 2 parti egale si formam 2 foi subtiri. tava o tapetam cu hartie de copt si punem prima foaie de aluat pe care o intepam din loc in loc cu o furculita. Peste aluatul din tava punem compozitia de mere rece si acoperim cu a2a foaie de aluat pe care o intepam cu furculita. Mixam albusurile spuma cu cele 2 linguri de zahar si le turnam in tava peste prajitura. Deasupra albusurilor punem nucile macinate (adica 100 g din cantitatea totala de nuci). Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru aprox. 45-50 de minute. Verificati daca prajitura este gata si inchideti cuptorul. Dupa ce ati inchis focul si placinta s-a mai racit, presarati deasupra 100 g nuci caramelizate macinate (caramelizati 2-3 linguri de zahar intr-o craticioara si il amestecati cu nucile intregi apoi turnati compozitia pe hartie de copt pana cand se raceste. Maruntiti nucile la robot foarte putin si le turnati la final peste prajitura din cuptor).
Incearca si Prajitura cu lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuci caramelizate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.