Prajitura cu nuca-semilune

Se bat cele trei galbenusuri impreuna cu 250 gr.zahar pe marginea aragazului,pina ce s-a topit zaharul. Dupa care se ia cratita la o parte si se adau

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 gr. zahar
  • 150 gr.nuca taiata marunt cu cutitul
  • 150 gr. faina
  • coaja de lamaie sau portocala
  • unt pentru uns tava
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • esenta de rom sau vanilie

Mod de preparare

Se bat cele trei galbenusuri impreuna cu 250 gr.zahar pe marginea aragazului,pina ce s-a topit zaharul. Dupa care se ia cratita la o parte si se adauga treptat faina,se bate in continuare cu mixerul pina ce faina s-a incorporat. Apoi se adauga nucile taiate marunt cu cutitul ,coaja rasa de lamaie,zaharul vanilat si esenta dupa preferinta. Intre timp in alt vas se bat bine de tot cele trei albusuri spuma pina cind se desprinde de pe vas. Spuma astfel formata se adauga la compozitia de mai sus,amestecindu-se cu mixerul la viteza maxima pina se incorporeaza bine de tot.se baga in cuptorul preincalzit cca.30 min. pina capata o culoare aramie. se incearca cu o scobitoare sa nu se lipeasca aluat pe ea ,atunci este coapta.Cu un paharel de tuica se aseaza cu gura in jos si se taie primul cerc dupa care se continua cu jumatate de pahar tot asa pina se taie toata prajitura din tava .ATENTIE:PRAJITURA SE TAIE IMEDIAT CIND SE SCOATE DIN CUPTOR ALTFEL AVETI SURPRIZE.
Se serveste rece pudrata cu zahar tos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Negresa cu branza de vaci
Bucataras.RO

Negresa cu branza de vaci

O prajitura fina si pufoasa pe care o recomand cu drag.

Negresa cu branza de vaci
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola