Prajituri

Reteta Prajitura cu nuca si foi de napolitane

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
gherman_43428 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
BLAT:
1. Bateti albusurile spuma.
2. Cand acestea se tin pe tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura de zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.

ingrediente

Ingrediente pentru blat:
   6 albusuri
   200 g zahar
   1 plic zahar vaniliat
   250 g nuca prajita si zdrobita sau taiata
   1/2 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
   6 galbenusuri
   200 g zahar
   2 plicuri zahar vaniliat
   50 ml lapte
   50 g faina
Ingradiente pentru glazura:
   40 ml apa
   100 g zahar
   2 sau 3 linguri cacao
Alte ingrediente necesare:
   2 foi de napolitana (se gasesc in comert)

mod de preparare

BLAT:


1. Bateti albusurile spuma.


2. Cand acestea se tin pe tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura de zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.


3. In spuma adaugati, treptat, zaharul vaniliat, faina, praful de copt si nucile, amestecand prin rasturnare.


4. Compozitia obtinuta se pune in tava tapetata cu hartie de copt unsa. Se coace.


CREMA:


1. Puneti galbenusurile cu zaharul intr-un vas pe bain-marie si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa.


2. Cand aceasta s-a ingrosat suficient luati vasul de pe foc. Dupa racire se adauga untul frecat spuma. Omogenizati bine.


GLAZURA:


1. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga putin siropul, se adauga cacaoa. Se mai fierbe putin.


ASAMBLARE:


1. Se pune o foaie de napolitana, se unge cu jumatatea din cantitatea de crema, se pune blatul, cealalta jumatate de crema si la urma foaia de napolitana.



Prajitura se glazureaza cu glazura de cacao, racita.
Incearca si Prajitura cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si foi de napolitane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.