Prajitura cu pere si visine este o prajitura gustoasa, usor de facut, cu un gust intens de fructe, care se poate servi alaturi de o ceasca de ceai sau o cafea aburinda.
Cele 4 linguri de zahar le topim intr-o cratita (avem grija sa nu il ardem) il intindem pe peretii laterali un pic.
Perele le curatam si le taiem in 2 si taiem cotorul (semintele).
Le aseazam in cratita in care am topit zaharul si in mijlocul fiecarei pere asezam visine.
Untul se mixeaza cu zaharul pana se topeste. Adaugam ouale pe rand,amestecand dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt,cacao si scortisoara. Cernem compozitia peste crema de unt, punem laptele si omogenizam cu o lingura sau paleta.
Turnam compozitia peste pere si nivelam. Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata rasturnam pe un platou (nu lasam sa se raceasca in cratita).
Pentru prajitura cu pere si visine putem folosi visine facute dulceata din camara Bunatati din natura.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradCred ca am mai scris ca nu sunt fan carne de miel insa am un sot care e topit dupa ea. Mie imi place cel mai mult,carnea de...
Tocanita de miel cu cartofiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii