Prajituri

Reteta Prajitura cu portocale

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura tres leches (reteta video)"
 
Prajitura cu portocale

ingrediente

* Blat:
   * 4 oua
   * 4 linguri faina
   * 4 linguri zahar
   * 2 linguri margarina topita
   * 2 linguri cacao
   * 10 g praf de copt
* Crema:
   * 1 plic budinca vanilie
   * 6 linguri zahar
   * 350 ml lapte
   * 50 g margarina
   * 10 g gelatina
   * 150 ml frisca
   * 150 g marmelada de portocala (daca nu aveti maruntiti pulpa de la 2 portocale)
* Jeleu:
   * 1 plic budinca vanilie
   * 350 ml suc de portocale(e bine daca e fara acid
   chiar stors de voi)
   * 4 linguri zahar

mod de preparare

Pentru blat ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga margarina topita si se omogenizeaza.Cacaua, faina si praful de copt se amesteca si se cern peste oua.Se amesteca bine.Aluatul se toarna intr-o tava rotunda (am folosit eu,cu diametrul de 26 cm)si se da la cuptorul preincalzit aprox 30 min, pana trece testul scobitorii;se lasa la racit.
Crema:
Praful de budinca se amesteca cu zaharul si 4 linguri de lapte si se omogenizeaza.
Restul de lapte se pune la incalzit. Cand s-a incalzit se toarna compozitia in fir subtire si se amesteca energic pana se ingroase fff bine.Cand s-a racorit putin se adauga margarina mixata putin si se omogenizeaza.Gelatina hidratata in putina apa rece timp de 10 minute se incalzeste la bain-marie pana se dizolva si se amesteca in budinca.Se lasa la racit.In crema se incorporeaza marmelada de portocale si se omogenizeaza.Frisca se bate bine si se amesteca cu crema racita bine. Blatul se pune pe un platou si se pune inelul de la forma.Se pune crema si se niveleaza.Se da la frigider pana se raceste.

Jeleul:
Praful de budinca se amesteca cu zaharul si putin suc de portocale. Restul de suc se pune la incalzit.Cand este cald se toarna praful de budinca dizolvat si se amesteca cu un tel pana se ingroase.Se lasa la racit,nu foarte rece se toarna peste crema si se niveleaza.
Se da din nou la frigider pana se intareste jeleul,apoi se proportioneaza.
Daca vreti sa faceti in tava dreptunghiulara faceti o portie si jumatate de blat, crema si jeleu!


Se taie cuburi si se serveste.
Alte retete recomandate:

Incearca si Prajitura cu kiwi si budinca
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.