Prajituri

Reteta Prajitura cu rahat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
mimmi postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Prajitura cu rahat este o prajitura delicioasa. Ingredientele pentru a pregati reteta sunt: drojdie, untura, smantana, sare.

ingrediente

Pentru foi:
   500 gr faina
   2 linguri lapte
   4 galbenusuri.
   25 gr drojdie
   150gr untura
   4 linguri smântâna
   sare
   250 gr
   nuca
   rahat
Crema:
   gem de macese
Crema doi:
   250gr nuci
   200gr zahar tos
   spuma de la 4 albusuri
    

mod de preparare

Prajitura cu rahat se face asa: framantam pentru foi ingredientele si impartim aluatul in 4 parti egale. Prima foaie se aseaza in tava, se unge cu dulceata acrisoara(maciese), apoi se aseaza a doua foaie care se unge cu urmatoarea crema: 250gr nuci, 200gr zahar tos si spuma de la 4 albusuri; se aseaza compozitia pe foaie, se aseaza o alta foaie care se umple cu felii de rahat taiat subtire, colorat diferit. A patra foaie se aseaza deasupra si se lasa sa dospeasca o ora (daca nu e nuca se ung 2 foi cu marmelada si-n mijloc se pune rahat).




 


Alte prajituri recomandate

Incearca si Prajitura cu smochine si glazura de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.