Daca tot suntem in perioada postului, meritam un desert absolut delicios, cu multe portocale. Prajitura de post cu crema de portocale este o reteta culinara de exceptie, o prajitura delicioasa si usoara.
Avem nevoie de doua blaturi. Blaturile sant de fapt dupa reteta de negresa de post. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Intr-un castron mai mare, se amesteca toate ingredientele, tinand cont ca amoniacul se stinge cu cele cateva picaturi zeama de lamaie si abia apoi se toarna in compozitie. Se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza (nu dureaza mai mult de 2 minute). Se toarna in tava si se da la cuptor pentru 30 minute. Se controleaza cu scobitoarea si cand este uscata este gata foaia. Cat se coace prima foaie se pregateste cea de-a doua si se coace la fel. Se lasa sa se raceasca ambele foi.
In acest timp se pregateste crema.
Crema:
Sucul din comert se da in clocot cu coaja de lamaie si cea de portocala, se acopera si se lasa 5-10 min, apoi se strecoara. Apoi se pregateste sucul proaspat: e nevoie de 8.9 portocale potrivite ca marime, mai mult de 1 kg. Se amesteca cu sucul proaspat, cu zaharul, amidonul si praful de budinca si se amesteca la bain-mariee pana se ingroasa.Cat se racoreste budinca, pregatim frisca. Adica o dam la robotel si o ajutam sa se intareasca mai bine si cu pliculetul de intaritor. Apoi le omogenizam.
In tava in care am copt foile asamblam prajitura.
Eu intai am taiat cu cutitul marginile mai subtiri si mai tari de la foaie, unde a fost cazul. Am pus o foaie, apoi o parte din crema si apoi fructele. Si apoi si restul de crema si a doua foaie. Inainte de aplica glazura eu am pensulat ceva suculet ramas de la fructele pe care le-am pus in crema pe foia de deasupra . Apoi am apelat la glazura din comert. Adica doua plicuri, de ciocolata, compozitia lor e de post. Si conform instructiunilor am amestecat praful celor doua plicuri cu cateva lingurite de apa rece pana am obtinut o pasta cremoasa pe care am intins-o cu lingura peste prajitura. Apoi am dat-o la frigider pana a doua zi. A iesit o prajitura superba si aratoasa.
Reteta Prajitura de post cu crema de portocale a fost propusa de cris31 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati...
Capunati cu ciuperci - de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii