Prajituri

Reteta Prajitura Dobos

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prajitura Dobos, albusurile se separa, iar galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar.

ingrediente

Blatul:
   200 g faina
   180 g zahar si
   6 oua
Crema:
   500 ml de lapte
   150 g zahar
   1 ou
   50 g amidon si
   350 g unt
   glazura de ciocolata:200 g ciocolata topita
   30 g ulei.

mod de preparare

Pentru prajitura Dobos, albusurile se separa, iar galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga albusurile batute spuma si restul de zahar, dupa care se bate pana se topeste tot zaharul. Se adauga faina, se fac 5 foi egale si se coc in tava tapetata cu faina.
Crema - 500 ml de lapte, 150 g zahar, 1 ou, 50 g amidon si 350 g unt batut spuma. Laptele se pune la fiert cu zaharul, apoi adaugam amidonul, oul dizolvat si se lasa la fiert cateva clocote, apoi se raceste si se amesteca cu untul frecat spuma. Se umplu foile cu crema, iar deasupra, se pune glazura de ciocolata, facuta din 200 g ciocolata topita cu 30 g ulei.


Dupa ce s-a racit, si glazura s-a intarir, prajitura Dobos se poate servi.

Incearca si Rulada din biscuiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.