Prajituri

Reteta Prajitura fina

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se bat spuma albusurile cu putina sare si se amesteca apoi bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cafeaua, nuca macinata, praful de copt si faina.

ingrediente

Pentru blat:
   6 albusuri
   140 gr zahar
   6 galbenusuri
   1 lingura de cafea macinata
   140 gr nuca macinata
   1
   5 linguri de faina
   praf de copt
   sare
Pentru crema:
   200 gr unt
   150 gr zahar
   1 lingura de cafea naturala
   1 lingurita de ness
Pentru glazura:
   6 linguri de zahar
   2-3 linguri de cacao
   50 gr unt
   1-2 linguri de apa

mod de preparare

Se bat spuma albusurile cu putina sare si se amesteca apoi bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cafeaua, nuca macinata, praful de copt si faina. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor, la foc mediu. Intre timp se freaca spuma untul cu zaharul, pentru crema. Se adauga ness-ul si cafeaua, se amesteca bine si se unge blatul racit cu crema rezultata. Se glazureaza cu compozitia formata din zahar, cacaua, unt, apa, date de cateva ori in clocot.
Se serveste imediat.





Alte retete de dulciuri:





Prajitura televizor


Tiramisu


Prajitura snikers
Incearca si Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.