Pregatirea incepe cu blatul pentru prajitura:
Batem albusurile cu un praf de sare, pana cand obtinem o spuma pufosa. Adaugam zaharul (cate 1 lingura rand pe rand) batand in continuare. Cand am terminat cu zaharul, adaugam tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in sus. Dupa aceea urmeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, tot cate 1 lingura amestecand incet. La sfarsit nucile taiate bucatele. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam compozitia, o nivelam si o dam la cuptor pentru 25 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incins.
Crema:
Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Le punem sa fiarba pe abur (amestecand din cand in cand cu un tel) pana cand se ingroasa crema. Dupa ce s-a ingrosat o lasam la racit. Cand este complet rece o amestecam cu un pachet de unt.
ATENTIE!!! NU trantim un pachet de unt in crema cum am mai vazut la unele retete. Mai intai batem untul cu mixerul dupa care incorporam crema pe rand punand doar cate o lingura odata. Si tot asa pana cand terminam crema. E ca la maioneza:)
Cand blatul s-a racit asezam crema peste si o nivelam frumos.
Dam prajitura la rece pana ne ocupam de krantz.
Krantz:
Intr-o craticioara topim cele 3 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit si a devenit lichid, il turnam pe un fund de lemn uns foarte, foarte bine cu ulei. Il lasam sa se raceasca, dupa care cu o lama de cutit il dezlipim de pe fundul de lemn. Maruntim krantzul cu un cutit sau cu ciocanelul de schnitzele si il presaram deasupra prajiturii.
Prajitura Galbena se lasa un timp la rece dupa care se taie cuburi si se serveste.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe