Prajitura Galbena

Prajitura Galbena este o delicioasa reteta de prajitura cu blat pufos de nuci si crema de galbenusuri, cu note crocante de caramel. Se prepara usor, nu este nimic complicat, dar rezultatul este delicios.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Galbena

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 gr nuci macinate si 50 gr. nuci taiate bucatele mici
  • 4 linguri faina
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 140ml lapte
  • 1 pachet unt
  • Krantz:
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Pregatirea incepe cu blatul pentru prajitura:

Batem albusurile cu un praf de sare, pana cand obtinem o spuma pufosa. Adaugam zaharul (cate 1 lingura rand pe rand) batand in continuare. Cand am terminat cu zaharul, adaugam tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in sus. Dupa aceea urmeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, tot cate 1 lingura amestecand incet. La sfarsit nucile taiate bucatele. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam compozitia, o nivelam si o dam la cuptor pentru 25 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incins.

Crema:

Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Le punem sa fiarba pe abur (amestecand din cand in cand cu un tel) pana cand se ingroasa crema. Dupa ce s-a ingrosat o lasam la racit. Cand este complet rece o amestecam cu un pachet de unt.

ATENTIE!!! NU trantim un pachet de unt in crema cum am mai vazut la unele retete. Mai intai batem untul cu mixerul dupa care incorporam crema pe rand punand doar cate o lingura odata. Si tot asa pana cand terminam crema. E ca la maioneza:)

Cand blatul s-a racit asezam crema peste si o nivelam frumos.

Dam prajitura la rece pana ne ocupam de krantz.

Krantz:

Intr-o craticioara topim cele 3 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit si a devenit lichid, il turnam pe un fund de lemn uns foarte, foarte bine cu ulei. Il lasam sa se raceasca, dupa care cu o lama de cutit il dezlipim de pe fundul de lemn. Maruntim krantzul cu un cutit sau cu ciocanelul de schnitzele si il presaram deasupra prajiturii.


Prajitura Galbena se lasa un timp la rece dupa care se taie cuburi si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola