Prajituri

Reteta culinara Prajitura Petre Roman

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Mere Rase (Reteta Video)"
 
Pentru prajitura Petre Roman se coc trei foi, pe dosul tavii. Este o reteta de prajitura clasica, cu doua creme, perfecta pentru orice sarbatoare. Este delicioasa si se topeste in gura.

ingrediente

Blatul:
   10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de nuca si 10 linguri de faina cu varf
Crema:
   4 galbenusuri, o cana de zahar, 4 linguri de faina si o cana de lapte, 1si ½ pachet de unt
Glazura:
   4 albusuri ,7 linguri de zahar

mod de preparare

Pentru prajitura Petre Roman se face un blat din care se coc trei foi, pe dosul tavii.




Separat se topesc 12 linguri de zahar si se intind pe fiecare foaie.




Crema - 4 galbenusuri, o cana de zahar, 4 linguri de faina si o cana de lapte. Se fierbe incet, iar dupa ce s-a racit, se adauga 1 si ½ pachet de unt.




Pentru glazura - 4 albusuri se bat cu 7 linguri de zahar pe baie de aburi pana se ingroasa, apoi se pun peste ultima foaie si, la final, se rade ciocolata.


Prajitura Petre Roman se serveste dupa ce s-a racit.

Incearca si Prajitura cu biscuiti si nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite