Prajitura Petre Roman

Pentru prajitura Petre Roman se coc trei foi, pe dosul tavii. Este o reteta de prajitura clasica, cu doua creme, perfecta pentru orice sarbatoare. Este delicioasa si se topeste in gura.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Petre Roman

Ingrediente

  • Blatul:
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca si
  • 10 linguri de faina cu varf.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 4 linguri de faina si
  • o cana de lapte
  • 1si ½ pachet de unt.
  • Glazura:
  • 4 albusuri
  • 7 linguri de zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura Petre Roman se face un blat din care se coc trei foi, pe dosul tavii.

Separat se topesc 12 linguri de zahar si se intind pe fiecare foaie.

Crema - 4 galbenusuri, o cana de zahar, 4 linguri de faina si o cana de lapte. Se fierbe incet, iar dupa ce s-a racit, se adauga 1 si ½ pachet de unt.

Pentru glazura - 4 albusuri se bat cu 7 linguri de zahar pe baie de aburi pana se ingroasa, apoi se pun peste ultima foaie si, la final, se rade ciocolata.


Prajitura Petre Roman se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori