Prajitura Tosca

Prajitura Tosca este o delicioasa prajitura de casa cu mac si crema fina vanilata, cu glazura si biscuiti. Este o reteta de prajitura delicioasa, ce se prepara usor.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Tosca

Ingrediente

  • Pentru 8 persoane:
  • Ingrediente pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar fin
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g mac
  • 4 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • putina sare
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 300 g unt
  • biscuiti simpli
  • ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei, de asemenea si restul ingredientelor, pentru o reusita a blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam nuca de cocos si macul. Cu miscari de jos in sus amestecam. Turnam faina si praful de copt cernute. La fel amestecam cu miscari de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt (34 x 20 cm) si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 15-20 minute.

Intre timp pregatim crema:

amestecam galbenusrile cu zaharul si praful de budinca. Turnam laptele si fierbem crema pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca bine. Cand este complet racita, adaugam untul la temperatura camerei si mixam crema pana devine omogena. O intindem pe blatul racit. Adaugam un strat de biscuiti simpli.

Din 100 g ciocolata cu lapte, un cub de unt, 2 linguri zahar brun si 3 de lapte, am pregatit un sos. Le-am fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-am intins peste prajitura.


Lasam prajitura Tosca cateva ore la rece. O taiem cubulete. Alte retete de prajitura recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Capunati cu ciuperci - de post
Bucataras.RO

Capunati cu ciuperci - de post

 Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati...

Capunati cu ciuperci - de post
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola