Prajiturele cu nuca de cocos sunt o reteta de prajituri care poate fi facuta si impreuna cu copiii. Aveti nevoie de faina, nuca de cocos, oua, vanilie, zahar...
Pentru ca sa faceti sosul de ciocolata puneti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si laptele pana se omogenizeaza!
Ouale se separa;albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga untul partial topit si se omogenizeaza.Se adauga nuca maruntita si se omogenizeaza.
Albusurile se amesteca in cealalta compozitie,cu o lingura.
Compozitia se repartizeaza in 6 forme (de muffins sau de savarine), unse cu unt si tapetate cu faina(eu am avut de silicon si nu este nevoie sa le ung)!
Intr-o tava se pune apa cat sa ajunga pana la jumatatea formelor.Tava se lasa la cuptorul preincalzit pana se rumenesc prajiturelele (aprox 35 minute, la foc mare(10 min) si 30 min la foc mediu).
Se lasa la racit,apoi se serveste cu sos de ciocolata!
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineSe fac foarte repede si sunt foarte buni.
Biscuiti cu chipsuri de ciocolataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii