Prajitura cu miere este o reteta pe care o poti realiza in orice zi a saptamanii. Pentru a prepara aceasta reteta de prajituri cu stafide si miere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: stafide, miere, faina, oua, unt, zahar, rom, sare.
Prajituri cu stafide si miere este o minunatie de prajitura. Se ung cu unt formele mici de savarine si se pun la frigider, asa goale si unse. Se continua reteta pentru care se bate zaharul, ouale si sarea la bain marie pe foc slab.
Cand zaharul s-a dizolvat si compozitia incepe sa devina groasa se adauga faina, unt, miere (aceasta trebuie sa fie putin topita), stafide inmuiate in rom si vanilie. Se imparte compozitia in formele reci si apoi se coc la foc potrivit. Daca nu ai forme de savarina prajitura cu miere se poate face si in forme de briose
Pot fi servite dupa ce se racesc.
Alte retete recomandate:
Lapte de pasare
Prajituri simple
Tort diplomat
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii