Prajituri

Reteta Rigo Jancsi clasic

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
DeliciousFlavours postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Trigoane cu mere caramelizate"
 
Rigo Jancsi clasic este o veche reteta maghiara. Este o delicioasa reteta de prajitura cu crema si glazura de ciocolata.

ingrediente

Ingrediente pentru blat:
   4 oua x 2
   4 linguri de zahar x 2
   3 linguri de faina x 2
   1 lingura mare cacao x 2
   ½ praf de copt x 2
Ingrediente pentru crema:
   500 ml frisca
   1 foaie gelatina
   2 linguri esenta rom
   3 linguri cacao
   100 gr zahar pudra
Pentru glazura:
   50 ml frisca
   150 gr ciocolata

mod de preparare

Legat de aceasta prajitura Rigo Jancsi am sa va spun si o poveste foarte scurta. In vremuri mai indepartate, intr-o cofetarie din Budapesta, un baiat dintr-o clasa sociala mai saraca cu aceasta prajitura ii facea curte unei domnisoare al carei tata era un american milionar. Dragostea lor a durat opt ani, iar aceasta prajitura va dura o vesnicie.

Facem 2 blaturi din cate 4 oua fiecare astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem spma albusurile cu un strop de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile una cate una si amestecam usor. Apoi cu o lingura de lemn incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Punem compozitia intr-o tava nu foarte mare (ca sa iasa mai inalta) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana trece testul cu scobitoarea.





La fel vom proceda si cu al doilea blat.





Foaia de gelatina o punem la inmuiat in cele 2 linguri de rom, de preferinta intr-un bol care mai apoi poate fi introdus in microunde. Frisca rece o batem cu mixerul, dar in prima faza sa fie mai moale, adaugam zaharul pudra amestecat cu cacao (cacaoa este bine sa o dam prin sita) si amestecam incet. Gelatina o incalzim cateva secunde in microunde, sa fie calduta si sa se topeasca (atentie sa nu fiarba). Asa calduta o adaugam la frisca si mixam pana devine suficient de tare.
Intindem uniform crema obtinuta pe blatul racit si acoperim cu cel de-al doilea blat.
Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste blat si dam la rece pana se intareste glazura.


Cand portionam Rigo Jancsi este bine sa folosim un cutit mare umezit in apa cat mai calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Incearca si Tarta Tatin
Daca ti-a placut reteta noastra "Rigo Jancsi clasic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.