Rulada cu crema de vanilie este o reteta de prajitura care merge bine la orice eveniment. Pentru reteta de rulada cu crema de vanilie aveti nevoie de faina, zahar, ciocolata, oua
Pentru foaie separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor.
Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul incins inainte.
Cat se face foaia, ne ocupam de crema: intr-un bol punem laptele, praful de crema, zaharul, smantana, zeama de lamaie si batem cu mixerul 3-4 min.
Cand crema s-a intarit adaugam fulgii de ciocolata, esenta si amestecam. Blatul copt, se scoate impreuna cu hartia, pe un servet umed. Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor. O lasam sa se raceasca putin apoi intindem crema. In continuare, cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.
Decoram rulada cu ciocolata topita si apoi o lasam la rece pana in momentul servirii.Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii