Prajituri

Reteta Rulada pufoasa cu crema de branza si gem

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Rulada pufoasa cu crema de branza si gem este o reteta de prajitura delicioasa cu gem si crema fina de branza aromata, ce se topeste pur si simplu in gura.

ingrediente

Ingrediente pentru blat:
   4 oua
   4 linguri faina
   4 linguri zahar
   esenta de vanilie
Pentru crema:
   150ml frisca lichida
   100g mascarpone
   2 linguri gem de capsuni
   gem de capsuni pentru uns

mod de preparare

In primul rand preparam blatul pentru rulada:




1. Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.




2. Prima data mixam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixam si albusurile spuma, dupa care le adaugam amestecului de galbenusuri, amestecam usor. Adaugam faina si esenta de vanilie si amestecam din nou.




3. Punem compozitia intr-o tava 29x42cm tapetata cu ulei si unsa cu faina, sau mai bine incercati cu hartie de copt. Nivelam aluatul si il intindem pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 10-15 minute.




4. Blatul astfel pregatit se desprinde de pe hartia de copt si se aseaza pe un prosop umed, se ruleaza si se tine asa pana pregatim crema:




Mascarpone-ul se desface putin cu cele doua linguri de gem de capsuni si putina esenta de vanilie. Se bate frisca bine, se amesteca cu mascarpone-ul si gata.




Se unge blatul prima data cu dulceata de capsuni, se intinde apoi crema de branza, se ruleaza din nou si se da la frigider pentru 30 de minute.






Rulada cu crema fina de branza si dulceata de capsuni se serveste de la frigider.

Incearca si Prajitura cu mere si vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada pufoasa cu crema de branza si gem" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.