Se coace un piscot de 60 cm. lungime si 5 cm. grosime din 6 oua batute cu 6 linguri de zahar, 1 praf de copt stins cu suc de lamaie, 2 linguri apa cal
Se coace un piscot de 60 cm. lungime si 5 cm. grosime din 6 oua batute cu 6 linguri de zahar, 1 praf de copt stins cu suc de lamaie, 2 linguri apa calduta si 8 linguri faina. Se coace blatul pe o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Imediat dupa coacere, se scoate hartia de copt si se ruleaza piscotul cu ajutorul unui prosop presarat cu zahar praf, pentru ca piscotul sa nu se prinda de prosop. Se pune piscotul la rece.
Se deruleaza piscotul, se unge cu gem de gutui si se ruleaza la loc. Se pune in folie de aluminiu. Timp de o noapte se tine in frigider.
Apoi, se taie rulada in felii de 1cm. grosime, cu care se tapeteaza o forma de sarlota.
Gutuile se curata si se rad. Se calesc intr-o cratita acoperita, apoi se lasa sa se raceasca. Se pun in blender pentru a forma un pireu.
Gelatina se inmoaie in apa rece vinul se pune la fiert si cand a dat un clocot, se adauga gelatina topita, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Intre timp, in pireul de gutui se pune vanilia, mierea si vinul cu gelatina. Se lasa la rece. Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn. Cand s-a racit compozitia, se incorporeaza in ea frisca batuta si se pune crema rezultata peste feliile de rulada din forma de sarlota. Se acopera cu restul de felii de rulada. Se tine cel putin 6 ore la rece, inainte de servire. Se orneaza cu frunze de lamaita.
Se serveste insotita de un vin alb sec.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloDe curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest...
Tort Anca - ciocolata si gem de caiseSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii