Prajituri

Reteta Savarina

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nucile macinate si putina sare. Se bat separat, albusurile impreuna cu faina si se amesteca

ingrediente

   8 oua
   8 linguri de zahar
   8 linguri de faina
   8 linguri de nuci macinate
   vanilie
   3 linguri de zahar tos
   3 linguri de apa
   1 lingura de rom
   frisca

mod de preparare




Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nucile macinate si putina sare. Se bat separat, albusurile impreuna cu faina si se amesteca apoi cele doua compozitii. Se adauga putina sare, zahar vanilat si se omogenizeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava mare si se coace 30 de minute. Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor si se taie in doua pe latime. Se insiropeaza cu un sirop facut din trei linguri de zahar, o lingura de rom si trei linguri de apa. Se taie apoi in diferite forme geomtrice si se umplu cu frisca, dupa care se da la rece.
Se serveste insiropata bine si ornata cu frisca.





Alte retete de dulciuri:





Prajitura cu visine Prajitura negresa Turta dulce
Incearca si Tiramisu reţetă cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.