Topim untul si il dam deoparte sa se raceasca. Ouale intregi le mixam cu zaharul si un strop de sare pana devin crema. Adaugam untul topit si recisor,
Topim untul si il dam deoparte sa se raceasca.
Ouale intregi le mixam cu zaharul si un strop de sare pana devin crema.
Adaugam untul topit si recisor, esentele, lingurile de lapte si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt (va avea o consistenta nu lichida).
Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si hartie de copt si o nivelam frumos cu o spatula de plastic.
Asezam deasupra merele curatate, taiate in doua si apoi fiecare jumatate crestata cu cutitul in patratele(le afundam un pic in aluat)si le pudram cu putin zahar.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute Din cauza caldurii merele se vor desface.
O ungem cat e calda cu miere sau marmelada de caise/piersici/mere.
Pofta buna!
Reteta Tarta alpina de mere a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Prajitura cu mere
,
Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat
,
Tort cu mere si crema de zahar ars
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii